RSK Facebook

 Vinder 2015

Aborrekonkurrencen 2015 samlede 76 deltagere, hvilket desværre var nogen færre, end vi havde håbet på, men der var dog 9 juniorer blandt de 76

Måske havde fiskeriet op til konkurrencen en indvirkning på deltagerantallet, fordi fiskeriet havde virkeligt været svær i en lang periode.

Jeg hørte om flere, der ihærdigt havde øvet sig med flere ture i ugen op til konkurrencen, og de fandt da også nogle fine aborrer, men det var faktisk lettere at fange gedder end aborrer, og det var jo ligesom lidt forkert.

De første meldinger lørdag morgen lød da også på meget svært fiskeri. Bevares man kunne sagtens fange mange aborrer, men fisk over 20 cm var der ikke mange af.

Vi kunne også tydeligt mærke, at der næsten ikke blev indvejet nogen levende aborrer først på dagen.

Først da vi nærmere os slutningen af konkurrencen, kom der vægtige fisk på vægten. Per Møller indvejede en aborre på 1113 gram 43 cm lang. Denne fisk skulle vise sig at blive konkurrencens største.

Fisken blev i øvrigt fanget midt om natten på en milling, så sig ikke at det ikke kan betale sig at begynde tidligt med fiskeriet.

Torben Carlsen kom tæt på med en aborre på 1030 gram 41 cm fanget på skalle, mens den ”evige toer” Jørgen Skårup denne gang tog 3. pladsen med en fisk på 978 gram 41,5 cm. Denne fisk blev også fanget på milling.

Hos juniorerne var familien Lanng helt ustyrlig. Magnus Lanng vandt 3. pladsen med en aborre på 725 gram 39 cm lang fanget på wobler. Han måtte dog se sin søster Mathilde Lanng løbe med 1. pladsen med en flot aborre på 1025 gram 41,5 cm – også fanget på wobler.

Ligesom hos seniorerne måtte familien Carlsen nøjes med 2. pladsen. Daniel Carlsen fik en aborre på 915 gram 38 cm. Og ligesom sin far fangede Daniel også sin fisk på en skalle.

Et typisk eksempel på aborrens lunefuldhed var det faktum, at lige før konkurrencen sluttede, begyndte aborrerne at hugge, og pladser der ellers havde været ”fisketomme” hele dagen, gav nu fisk – heraf flere af de største.

Det så nu i øvrigt ud til, at det faldt sammen med en vandvanding, så måske var det årsagen.

Randers Sportsfisker Klub vil gerne benytte lejligheden til at takke alle vore sponsorer og alle deltagerne.

Vi håber at se mange af jer igen næste år lørdag d.27. august.

Skulle I have kommentarer til konkurrencen, forslag til forbedringer eller forandringer, eller skulle I ligefrem have sponsorgaver til os, så hører vi naturligvis gerne fra jer.

Tak for i år

Jan Hyllested

Formand RSK